OPTIMALISEER JE PRESTATIES

WERKSTATIONS VOOR SKETCHUP PRO

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor SketchUp dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte werkstations met hoogwaardige onderdelen. Samengesteld op basis van onderzoek en tests zodat we de beste prestaties uit onze systemen halen. Al onze werkstations worden geoptimaliseerd door onze experts en uitvoerig getest. Zo weten we zeker dat we uitstekend presterende systemen leveren.

De juiste hardware

Door uitgebreid te testen en onze ervaring weten we bij CADCO erg goed welke hardware het beste werkt in SketchUp. Zo weten we dat de processor het meest belangrijke onderdeel van het werkstation is. Dit is de centrale hub waar alles gebeurt. Bij nagenoeg elke taak die je uitvoert wordt de processor aangesproken. SketchUp is primair een single threaded programma. Wat inhoudt dat er slechts een enkele core gebruikt wordt voor het overgrote deel van de taken. Alhoewel SketchUp verder niet heel veel resources neemt is het wel belangrijk dat de onderdelen in je systeem goed op elkaar aansluiten.

PROCESSOR

Voor SketchUp raden we een processor met een hoge kloksnelheid aan. Het aantal cores is niet echt van belang. De Intel Core i7-14700K is wat ons betreft de perfecte processor voor SketchUp en veel andere CAD en BIM software.

GRAFISCHE KAART

SketchUp heeft niet perse een krachtige grafische kaart nodig. De kaart wordt alleen aangesproken om de viewport soepel weer te geven. Voor stabiele prestaties raden we de zakelijke NVIDIA RTX A-Series aan. Mocht je naast SketchUp ook een visualisatie en render applicatie gebruiken dan een is GeForce RTX 4070 of hoger de beste keus.

WERKGEHEUGEN

SketchUp gebruikt op zichzelf niet veel geheugen, maar afhankelijk van de complexiteit van je modellen kan het werkgeheugen oplopen. Voor de meeste gebruikers zal 32GB genoeg zijn. Mocht je echter regelmatig grote modellen inladen is het verstandig om voor 64GB werkgeheugen te kiezen.

Onze aanbeveling voor SketchUp Pro

Onze experts hebben verschillende configuraties getest en zijn voor gebruikers van SketchUp tot onderstaande advies gekomen. De werkstations zijn naar wens te upgraden, mocht je toch meer werkgeheugen of meer opslag wensen.
Krachtig Werkstation voor CAD & BIM

Premium werkstation voor SketchUp

Wij adviseren gebruikers die vooral modelleren in SketchUp de iDraw Pro of de Pro Mini. Onze adviesconfiguratie werkstation is voorzien van een snelle Intel Core i7 en een zakelijke NVIDIA grafische kaart.

Intel Core i7-14700K
32GB DDR5
RTX A2000 (6GB)
€2.349 excl. BTW
(in deze configuratie)

Krachtig Werkstation voor CAD & BIM

Pro werkstation voor SketchUp

Wij adviseren gebruikers die vooral modelleren in SketchUp de iDraw Pro of de Pro Mini. Onze adviesconfiguratie werkstation is voorzien van een snelle Intel Core i9 en een zakelijke NVIDIA grafische kaart.

Intel Core i9-14900K
64GB DDR5
RTX 2000 ada (16GB)
€2.769 excl. BTW
(in deze configuratie)

Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Werkstation voor SketchUp & Visualisatie

Wanneer je naast SketchUp ook gebruik maakt van een render & visualisatie applicaties als Lumion, Twinmotion of Enscape dan heb je naast een snelle processor ook een krachtige grafische kaart nodig. We adviseren de iDraw ProForce met RTX 4070 Super of hoger.

Intel Core i7-14700K
64GB DDR5
RTX 4070 Super (12GB)
€2.749 excl. BTW
(in deze configuratie)

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.

Wij bouwen o.a. voor:

We hebben voor onder andere onderstaande klanten werkstations geleverd die geoptimaliseerd zijn voor hun gebruik. Hiermee halen zij dus ook de beste prestaties uit hun software.

Vragen staat vrij

Wil je graag meer informatie over welk werkstation voor jou geschikt is? Of gebruik je geen SketchUp, maar een ander CAD of BIM programma? Neem vrijblijvend contact op voor hardware advies.