KRACHTIGE SYSTEMEN DIE PRESTEREN

Workstations geschikt voor Solidworks

CADCO werkstations voor Solidworks

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor Solidworks dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met high-end onderdelen. Omdat we al onze systemen zelf samenstellen kunnen we snel schakelen en ons aanbod updaten wanneer er nieuwe onderdelen uitkomen. Hierdoor lopen wij vaak 1 a 2 generaties voor op systemen van bijvoorbeeld HP en Dell.

Een bijkomend voordeel van onze werkwijze is dat je als klant heel eenvoudig je extra wensen aan kan geven als je bijvoorbeeld een extra schijf of meer werkgeheugen wil.

DE JUISTE HARDWARE

We kiezen onze hardware op basis van benchmarking en verschillende tests. Zo weten we zeker dat onze systemen uw softwarepakket het beste laat renderen. Niemand wil onderdelen in zijn systeem die eigenlijk minder geschikt zijn voor de werkzaamheden die dagelijks uitgevoerd worden, maar toch is dit nog vaak het geval. Veel fabrikanten leveren nog workstations met een Intel Xeon, terwijl bewezen is dat een Intel Core i7 of i9 in nagenoeg alle gevallen voor Solidworks de betere keus is. Bij ons zal je dus voor systemen waar vooral op getekend wordt vanzelfsprekend geen Xeon processoren vinden.

Single- versus Multicore
Solidworks is voornamelijk een “single-core” applicatie. Dat betekend dat je als tekenaar vooral veel baad hebt bij een processor met een hoge kloksnelheid, het aantal cores is veel minder van belang.

Simulaties
De uitzondering hierop is wanneer je in Solidworks veel simulaties draait, dan raden we aan om een processor te kiezen met veel cores. De twee voornaamste opties zijn dan de Intel Core i9-13900K en de AMD Ryzen 9 7950X.

GRAFISCHE KAART

Een vraag die bij veel mensen naar voren komt betreft de grafische kaart. Welke grafische kaart is het beste geschikt voor Solidworks? Het antwoord is net zo simpel als dat het complex is. We hebben doormiddel van een bekend benchmark programma tientallen grafische kaarten getest bij het gebruik van Solidworks. De resultaten zijn vrij duidelijk. Zowel de NVIDIA “Qaudro” kaarten als de NVDIA GeForce RTX 4070/4080/4090 kaarten presteren uitstekend in Solidworks. Voor een meer detailleerde uitleg verwijzen we naar onze blog hierover.

Een belangrijk punt om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste grafische kaart is echter de supportvraag. Niet elke grafische kaart, ook al presteert hij prima in Solidworks, wordt door dassault systèmes (uitgever Solidworks) ondersteund. In het geval je tegen issues aanloopt die van grafische aard zijn zal je verminderde of geen support ontvangen van Solidworks. Dat maakt dat wij de “Qaudro” kaarten sterk blijven aanraden voor het gebruik van Solidworks. Daarom zijn onze iDraw Pro series workstations uitgerust met deze “Certified Graphics” grafische kaarten.

ONZE AANBEVELINGEN

iDraw Pro

 2.349 (excl. BTW)

De iDraw Pro is een krachtig werkstation voor de professional. Dit systeem kan worden voorzien van een Intel Core i7 of i9 processor,  32-128GB DDR5 geheugen en RTX-A gecertificeerde kaart. Aan de voorkant is het systeem voorzien van o.a. 1x USB C en 2x USB- 3.0 aansluitingen.

• Slechts 36cm hoog      • Optionele bureau beugel        • Gratis verzending

iDraw Pro Mini

 2.549 (excl. BTW)

De iDraw Pro Mini is een klein maar krachtig bureaumodel werkstation voor de professional. Het werkstation kan worden voorzien van een Intel Core i7 of i9 processor,  32 tot 64GB DDR5 geheugen en RTX-A gecertificeerde kaart. Aan de bovenkant is het systeem voorzien van o.a. 2x USB- 3.0 aansluitingen.

• Slechts 29cm hoog
• Bureaumodel
• Standaard watergekoeld

iDraw Pro SW

 7.899 (excl. BTW)

De iDraw Pro SW is een krachtig werkstation waarbij de nadruk op simulaties en renderen ligt. De CADCO adviesconfiguratie is voorzien van AMD Threadripper 7980X,  128GB DDR5 geheugen en RTX A2000. Aan de voorkant is het systeem voorzien van o.a. 1x USB C en 2x USB- 3.0 aansluitingen.

• Superieure airflow     • Veel rekenkracht     • Voor complexe simulaties

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.