OPTIMALISEER JE PRESTATIES

WERKSTATIONS VOOR SOLIDWORKS

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor Solidworks dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met high-end onderdelen. Omdat we al onze systemen zelf samenstellen kunnen we snel schakelen en ons aanbod updaten wanneer er nieuwe onderdelen uitkomen. Hierdoor lopen wij vaak 1 a 2 generaties voor op systemen van bijvoorbeeld HP en Dell.

De juiste hardware

Door uitgebreid te testen en onze ervaring weten we bij CADCO erg goed welke hardware het beste werkt in SOLIDWORKS. Zo weten we dat de processor het meest belangrijke onderdeel van het werkstation is. Dit is de centrale hub waar alles gebeurt. Bij nagenoeg elke taak die je uitvoert wordt de processor aangesproken. SOLIDWORKS is primair een single threaded programma. Wat inhoudt dat er slechts een enkele core gebruikt wordt voor het overgrote deel van de taken. Voor optimale prestaties in SOLIDWORKS is het wel belangrijk dat alle onderdelen in je systeem goed op elkaar aansluiten.

PROCESSOR

Voor SOLIDWORKS raden we een processor met een hoge kloksnelheid aan. Het aantal cores is niet echt van belang. De Intel Core i7-14700K is hier een uitstekende optie. Als je naast het modelleren ook regelmatig simulaties draait of met complexe assemblages werkt raden we aan om de i7 in te ruilen voor de Intel Core i9-14900K.

GRAFISCHE KAART

Welke grafische kaart voor jou gebruik het beste is hangt o.a. af van de hoeveelheid parts van je assemblages en of je in 4K werkt of niet. Zitten jou modellen onder de 1.500 onderdelen dan is een RTX A2000 een prima oplossing. Zijn de assemblages rond de 2.000-2.500 parts? Dan is de RTX A4000 (16GB) in onze optiek de beste keus.

WERKGEHEUGEN

SOLIDWORKS gebruikt op zichzelf niet veel geheugen, maar afhankelijk van de complexiteit van je assemblages kan het werkgeheugen oplopen. Voor de meeste gebruikers zal 32GB genoeg zijn. Twijfel je of 32GB genoeg is voor jou modellen? Kies dan voor de zekerheid voor 64GB. De meerprijs is relatief klein.

Onze aanbeveling voor SOLIDWORKS

Onze experts hebben verschillende configuraties getest en zijn voor gebruikers van SOLIDWORKS tot onderstaande advies gekomen. De werkstations zijn naar wens te upgraden, mocht je toch meer werkgeheugen of meer opslag wensen.
Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Workstation voor SOLIDWORKS

Wij adviseren gebruikers die vooral modelleren in SOLIDWORKS de iDraw Pro of de Pro Mini. Onze adviesconfiguratie werkstation is voorzien van een snelle Intel Core i7 en een zakelijke NVIDIA grafische kaart. Voor gebruikers van complexere assemblages raden we een zwaardere grafische kaart aan.

Intel Core i7-14700K
32GB DDR5
RTX A2000 (6GB)
€2.349 excl. BTW
€2.289 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Pro workstation voor SOLIDWORKS

Voor gebruikers die grotere modellen gebruiken en wat meer rekenkracht nodig hebben adviseren we de iDraw Pro+ of de Pro Mini+. Dit werkstation is voorzien van een krachtige Intel Core i9-14900K en een zakelijke NVIDIA grafische kaart. Geschikt voor middelgrote assemblages tot 2.500 parts en 25 miljoen triangles.

Intel Core i9-14900K
64GB DDR5
RTX A4000 (16GB)
€2.999 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Workstation voor Simulaties in SOLIDWORKS

Voor gebruikers die vooral veel simulaties draaien in SOLIDWORKS bieden we de iDraw Pro SW aan. Dit werkstation is voorzien van een zeer krachtige 64-core tellende AMD Theadripper processor en genoeg werkgeheugen om kort werk te maken van de tijdrovende simulaties.

AMD Threadripper 7980X | 64-core
128GB ECC DDR5
RTX A2000 (6GB)
€7.899 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Praat met een expert

Bel ons voor advies op maat

Heb je liever persoonlijk contact om je wensen door te spreken? Bel dan met één van onze specialisten. Uit ervaring weten we dat een belletje vaak erg verhelderend kan zijn bij het bepalen van je wensen en behoeften.  Tussen 9:00-18:00 zitten we telefonisch voor je klaar.

Neem contact op via de chat

Weet je niet precies welk werkstation het beste bij je werkzaamheden past? Begin dan vrijblijvend een chatgesprek met één van onze specialisten. We brengen je wensen en behoeften snel in kaart kunnen en kunnen je een passend aanbod doen.

Wij bouwen o.a. voor:

We hebben voor onder andere onderstaande klanten werkstations geleverd die geoptimaliseerd zijn voor hun gebruik. Hiermee halen zij dus ook de beste prestaties uit hun software.

Vragen staat vrij

Wil je graag meer informatie over welk werkstation voor jou geschikt is? Of gebruik je geen SketchUp, maar een ander CAD of BIM programma? Neem vrijblijvend contact op voor hardware advies.