DOWNLOADEN MAAR!

Herstel en herinstallatie

Wanneer Windows regelmatig vastloopt, opeens erg langzaam is of je per ongeluk malafide software gedownload hebt is het een goed idee om Windows opnieuw te installeren. Wanneer je Windows volledig opnieuw installeert zal je oude data verloren gaan. Het is daarom altijd erg belangrijk om regelmatig een back-up van je data te (laten) maken. Zo kan je bijvoorbeeld erg eenvoudig via een Cloud oplossing zoals OneDrive of Google Drive werken.

Op deze pagina behandelen we een herinstallatie of herstel van Windows en gaan er derhalve vanuit dat je al back-up van je data hebt. Zorg er dus voor dat je een back-up van je data hebt voordat je verder gaat.

Druk op de Windows toets op je toetsenbord of onderin de taakbalk en typ het woord “herstel”. Je krijgt nu een lijst met programma’s en selecteer dan “herstelopties”.

Het systeemherstel menu opent zich. Onder het kopje “herstelopties” vind je de titel “Deze PC opnieuw instellen”.

Je krijgt nu een pop-up scherm te zien waar je de keuze moet maken of je je bestanden wilt behouden of wil verwijderen. Ik beide gevallen wordt Windows opnieuw geïnstalleerd, maar in onze ervaring geeft een “schone” installatie van Windows vaak het beste resultaat. Uiteraard staat het je vrij om eerste de optie te proberen waarbij je bestanden bewaard blijven.

Aangezien dit een proces van Windows is kunnen wij geen enkele garantie geven op het behoud van je data. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Daarom raden wij ook sterk aan om een back-up van uw bestanden te maken. Met Windows 11 kan dit eenvoudig via OneDrive.

Voor meer Windows herstel en opstartherstel opties verwijzen we je naar de helppagina van Microsoft.