KRACHTIG & STIL

WERKSTATIONS VOOR INVENTOR

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor Inventor dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met hoogwaardige onderdelen. Op basis van research en tests stellen we onze systemen samen zodat we de beste prestaties uit onze werkstations halen. Al onze werkstations worden geoptimaliseerd door onze experts en uitvoerig getest. Zo weten we zeker dat we uitstekend presterende systemen leveren.

De juiste hardware

Door uitgebreid te testen en onze ervaring weten we bij CADCO erg goed welke hardware het beste werkt in Inventor. Zo weten we dat de processor het meest belangrijke onderdeel van het werkstation is. Dit is de centrale hub waar alles gebeurt. Bij nagenoeg elke taak die je uitvoert wordt de processor aangesproken. Inventor is net als veel Autodesk software een single threaded programma. Wat inhoudt dat er slechts een enkele core gebruikt wordt voor het overgrote deel van de taken. Alhoewel Inventor verder niet heel veel resources neemt is het wel belangrijk dat de onderdelen in je systeem goed op elkaar aansluiten.

PROCESSOR

Voor Inventor raden we een processor met een hoge kloksnelheid aan. Het aantal cores is niet zo zeer van belang. De Intel Core i7-14700K is wat ons betreft de perfecte processor voor Inventor en veel andere CAD en BIM software.

GRAFISCHE KAART

Inventor heeft niet perse een krachtige grafische kaart nodig. De kaart wordt alleen aangesproken om de viewport soepel weer te geven. Voor stabiele prestaties raden we de zakelijke NVIDIA RTX A-Series aan. Mocht je werken met grote complexe modellen dan adviseren we een upgrade naar de RTX A4000 (16GB) grafische kaart.

WERKGEHEUGEN

Inventor gebruikt op zichzelf niet veel geheugen, maar afhankelijk van de complexiteit van je modellen kan het werkgeheugen oplopen. Voor de meeste gebruikers zal 32GB genoeg zijn. Mocht je echter regelmatig grote modellen inladen is het verstandig om voor 64GB werkgeheugen te kiezen.

Onze aanbeveling voor Inventor

Onze experts hebben verschillende configuraties getest en zijn voor gebruikers van Inventor tot onderstaande advies gekomen. De werkstations zijn naar wens te upgraden, mocht je toch meer werkgeheugen of meer opslag wensen.
Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Werkstation voor Inventor

Wij adviseren gebruikers die vooral modelleren in Inventor de iDraw Pro of de Pro Mini. Onze adviesconfiguratie werkstation is voorzien van een snelle Intel Core i7 en een zakelijke NVIDIA grafische kaart. Voor gebruikers voor erg complexe modellen raden we een upgrade naar RTX A4000 (16GB) aan.

Intel Core i7-14700K
32GB DDR5
RTX A2000 (6GB)

€2.349 excl. BTW

€2.289 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Werkstation voor Inventor & Simulaties

Wanneer je regelmatig simulaties draait in Inventor dan raden we de iDraw Pro S aan. Dit werkstation beschikt over een processor die hiervoor geoptimaliseerd is. Naast een krachtige processor heeft het systeem 64GB werkgeheugen en een door Autodesk gecertificeerde grafische kaart.

AMD Ryzen 9 7950X
64GB DDR5
RTX A2000 (6GB)
€2.649 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Bekijk alle werkstations

Hierboven zag je onze geadviseerde werkstations. Wil je graag het complete aanbod Autodesk Revit werkstations zien?

 

Persoonlijk advies

Bel ons voor advies op maat

Heb je liever persoonlijk contact om je wensen door te spreken? Bel dan met één van onze specialisten. Uit ervaring weten we dat een belletje vaak erg verhelderend kan zijn bij het bepalen van je wensen en behoeften.  Tussen 9:00-18:00 zitten we telefonisch voor je klaar.

Neem contact op via de chat

Weet je niet precies welk werkstation het beste bij je werkzaamheden past? Begin dan vrijblijvend een chatgesprek met één van onze specialisten. We brengen je wensen en behoeften snel in kaart kunnen en kunnen je een passend aanbod doen.

Wij bouwen o.a. voor:

We hebben voor onder andere onderstaande klanten werkstations geleverd die geoptimaliseerd zijn voor hun gebruik. Hiermee halen zij dus ook de beste prestaties uit hun software.

Vragen staat vrij

Wil je graag meer informatie over welk werkstation voor jou geschikt is? Of gebruik je geen SketchUp, maar een ander CAD of BIM programma? Neem vrijblijvend contact op voor hardware advies.