KRACHTIGE SYSTEMEN DIE PRESTEREN

Workstations geschikt voor Inventor

CADCO levert werkstations voor Inventor

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor Autodesk AutoCAD dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met high-end onderdelen. Omdat we al onze systemen zelf samenstellen kunnen we snel schakelen en ons aanbod updaten wanneer er nieuwe onderdelen uitkomen. Hierdoor lopen wij vaak 1 a 2 generaties voor op systemen van bijvoorbeeld HP en Dell.

Een bijkomend voordeel van onze werkwijze is dat je als klant heel eenvoudig je extra wensen aan kan geven als je bijvoorbeeld een extra schijf of meer werkgeheugen wil.

DE JUISTE HARDWARE

We kiezen onze hardware op basis van benchmarking en verschillende tests. Zo weten we zeker dat onze systemen uw softwarepakket het beste laat renderen. Niemand wil onderdelen in zijn systeem die eigenlijk minder geschikt zijn voor de werkzaamheden die dagelijks uitgevoerd worden, maar toch is dit nog vaak het geval. Veel fabrikanten leveren nog workstations met een Intel Xeon processor, terwijl een Intel Core i7 of i9 aantoonbaar betere resultaten haalt voor gebruikers die Inventor vooral gebruiken voor design en modelleren. Wat de overgrote meerderheid is.

Bij ons zal je dus voor systemen waar vooral op getekend wordt vanzelfsprekend geen Xeon processoren vinden.

SINGLE- VERSUS MULTICORE
Voor de meeste werkzaamheden in Inventor wordt slecht een handjevol “cores” gebruikt. Inventor isdan ook voornamelijk een “single-core” applicatie. Dat betekend dat je als gebruiker vooral veel baat hebt bij een processor met een hoge kloksnelheid, het aantal cores is veel minder van belang. Momenteel zijn de Intel Core i7-13700K en de Intel Core i9-13900K de twee beste processoren voor Inventor wanneer je voornamelijk ontwerpt en modelleert.

Draai je echter veel simulaties of render je regelmatig met de CPU, dan raden we een processor met meerdere krachtige cores aan zoals de AMD Ryzen 9 7950X.

GRAFISCHE KAART

Welke grafische kaart is het beste voor Autodesk Inventor? Het antwoord op deze vraag moeten we opsplitsen in je gebruiksbehoefte. Als je Inventor voornamelijk voor design en modelleer werk gebruikt, geen renders maakt en je werkstation voor weinig andere zaken gebruikt dan is een instap grafische kaart voldoende. Inventor gebruikt de grafische kaart namelijk alleen maar voor het weergeven van de viewport en dat is voor de meeste grafische kaarten geen enkel probleem. Voor de lichte tot gemiddelde gebruiker bieden we twee opties. Een GeForce RTX 3050 en een “gecertificeerde” NVIDIA RTX A2000.

Wat is een gecertificeerde grafische kaart en is het noodzakelijk voor Inventor?

Nee het is zeker niet noodzakelijk om een RTX A Series (voorheen Quadro) grafische kaart te gebruiken. Een GeForce RTX 3000 of RTX 4000 series kaart werken voor minder geld net zo goed of zelfs beter (hogere FPS) dan de vergelijkbare “gecertificeerde” kaart. Mocht je naast je Inventor werkzaamheden bijvoorbeeld ook gebruik maken van een renderprogramma als bijvoorbeeld Enscape of Vray dan is een RTX 4070 of hoger juist de aan te raden optie.

Wanneer kies je voor een gecertificeerde grafische kaart? Als je Inventor primair voor het tekenen gebruikt en weinig gebruik maakt van de hierboven gemelde renderprogramma’s dan raden we aan om voor een gecertificeerde RTX A2000 of A4000 te kiezen. In geval van grafische issues met AutoCAD heb je dan volledige support van Autodesk omdat deze kaarten 100% ondersteund worden.

ONZE AANBEVELINGEN

iDraw Pro

 2.349 (excl. BTW)

De iDraw Pro is een krachtig werkstation voor de professional. Dit systeem kan worden voorzien van een Intel Core i7 of i9 processor,  32-128GB DDR5 geheugen en RTX-A gecertificeerde kaart. Aan de voorkant is het systeem voorzien van o.a. 1x USB C en 2x USB- 3.0 aansluitingen.

• Slechts 36cm hoog      • Optionele bureau beugel        • Gratis verzending

iDraw Pro Mini

 2.549 (excl. BTW)

De iDraw Pro Mini is een klein maar krachtig bureaumodel werkstation voor de professional. Het werkstation kan worden voorzien van een Intel Core i7 of i9 processor,  32 tot 64GB DDR5 geheugen en RTX-A gecertificeerde kaart. Aan de bovenkant is het systeem voorzien van o.a. 2x USB- 3.0 aansluitingen.

• Slechts 29cm hoog
• Bureaumodel
• Standaard watergekoeld

iDraw Pro S

 2.649 (excl. BTW)

De iDraw Pro S is een krachtig werkstation waarbij de nadruk op simulaties en renderen ligt. De CADCO adviesconfiguratie is voorzien van AMD Ryzen 9 7950X,  64GB DDR5 geheugen en RTX A2000. Aan de voorkant is het systeem voorzien van o.a. 1x USB C en 2x USB- 3.0 aansluitingen.

• Slechts 36cm hoog     • Optionele beugel     • Voor simulaties en renderen

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.