OPTIMALISEER JE PRESTATIES

WERKSTATIONS VOOR LUMION

Als je op zoek bent naar een krachtig werkstation voor Lumion dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met hoogwaardige onderdelen. Onze systemen zijn samengesteld op basis van research en tests. Zo weten we de beste prestaties uit onze werkstations te halen. Al onze werkstations worden geoptimaliseerd door onze experts en uitvoerig getest. Zo weten we zeker dat we uitstekend presterende systemen leveren.

De juiste hardware

Door uitgebreid te testen en onze ervaring weten we bij CADCO erg goed welke hardware het beste werkt in Lumion. Zo weten we dat de grafische kaart het belangrijkste onderdeel uit het werkstation is. Hoe meer rekenkracht de grafische kaart heeft des te beter zijn de resultaten en des te sneller een render klaar is. De krachtigste kaarten van het moment zijn de NVDIA GeForce RTX 40-series. Dit zijn dus de beste keuzes voor Lumion. In principe draai je Lumion standalone, maar met de LiveSync plugin kan je in real-time je bewerkingen in SketchUp, Revit, AutoCAD, ArchiCAD, BricsCAD of Vectorworks zien.

PROCESSOR

Voor Lumion zelf is de processor niet echt van belang, maar je draait Lumion naast een CAD applicatie. En voor de meeste programma’s geldt dan een processor met een hoge kloksnelheid de beste resultaten geeft. De Intel Core i9-14900K is hiervoor wat ons betreft een uitstekende optie.

GRAFISCHE KAART

De ervaring leert dat je voor Enscape een krachtige grafische kaart nodig hebt die ook voldoende videogeheugen heeft. Voor high-end modellen raadt Lumion zelf een kaart met 16GB VRAM aan. Voor een soepele ervaring adviseren wij de GeForce RTX 4080 (16GB).

WERKGEHEUGEN

Omdat je vaak Lumion en nog een CAD programma open hebt gebruik je ook meer werkgeheugen. Afhankelijk van de complexiteit van je modellen kan het werkgeheugen oplopen. Voor een vlotte werking raden we 64GB DDR5 aan voor gebruik van Lumion i.c.m. je favoriete CAD programma.

Onze aanbeveling voor Lumion

Onze experts hebben verschillende configuraties getest en zijn voor gebruikers van Lumion tot onderstaande advies gekomen. De werkstations zijn naar wens te upgraden, mocht je toch meer werkgeheugen of meer opslag wensen.
Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Werkstation voor Lumion

Voor gebruikers die werken met kleinere projecten adviseren we de iDraw iVisualize. De configuratie is voorzien van een snelle Intel Core i7 en een GeForce RTX 4070 Super (12GB) grafische kaart.

Intel Core i7-14700K
32GB DDR5
RTX 4070 Super (12GB)
€2.599 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Pro werkstation voor Lumion

Wij adviseren gebruikers van Lumion de iDraw iVisualize+. Onze adviesconfiguratie is voorzien van een snelle Intel Core i9 en een GeForce RTX 4080 (16GB) grafische kaart. Wil je nog betere prestaties in Lumion? Kies dan voor een upgrade naar de RTX 4090 (24GB).

Intel Core i9-14900K
64GB DDR5
RTX 4080 (16GB)
€3.299 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.

Wij bouwen o.a. voor:

We hebben voor onder andere onderstaande klanten werkstations geleverd die geoptimaliseerd zijn voor hun gebruik. Hiermee halen zij dus ook de beste prestaties uit hun software.

Vragen staat vrij

Wil je graag meer informatie over welk werkstation voor jou geschikt is? Of gebruik je geen SketchUp, maar een ander CAD of BIM programma? Neem vrijblijvend contact op voor hardware advies.