CAD COMPUTERS. EIGENLIJK HEEL LOGISCH.

Waarom kies je voor een werkstation van CADCO?

Kort samengevat; betere prestaties, high-end hardware, fine-tuning en service. Over elk onderdeel in onze werkstations is nagedacht. Alle onderdelen voldoen aan onze strenge eisen, komen uit het hoge segment en zijn uitvoerig door ons getest. Ons doel is om kwaliteit te leveren en dat betaalt zich uit in zeer tevreden klanten.

Omdat we alles zelf samenstellen en assembleren kunnen we snel veranderingen doorvoeren waardoor ons aanbod vaak 1 a 2 generaties voorloopt op het aanbod van HP of Dell.

Kennis van zaken

Niet elk tekenprogramma is gelijk. Hierdoor verschilt ook de hardware-eis van de programma’s. Door uitvoerige testen en benchmarken hebben we een goed beeld gekregen welke combinatie van tekenprogramma en hardware de beste prestaties geeft. Zo hebben programma’s als SolidWorks, 3DS Max of Blender hele andere hardware nodig. Op basis van dit onderzoek hebben we ons aanbod samengesteld. Dankzij onze research en ons constant te blijven ontwikkelen, bouwen we computers die erg goed presteren en heel stil zijn.

Fine-tuning

Elk systeem wordt na de assemblage uitvoerig door onze engineers gebenchmarkt en aan een aantal stresstests onderworpen. Ook zullen we de werkstations fine-tunen om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren. Hierbij zoeken we eens balans tussen topprestaties, energieverbruik en duurzaamheid.

High-end onderdelen

De onderdelen in onze werkstations zijn allemaal van de hoogste kwaliteit en zijn uitvoerig getest en gebenchmarkt.  Dit begint al bij de behuizing tot de luchtkoeling en het moederbord.

Behuizing: We gebruiken voor verschillende configuraties ander behuizingen. Zo is de behuizing van onze iDraw serie uitgerust met geluiddempende panelen om een zo stil mogelijk systeem te creëren en gebruiken we voor de systemen met krachtige render kaarten een behuizing met een goede airflow.

Koeling: De luchtkoelers van onze systemen komen allemaal uit het topsegment en leveren daardoor veel betere prestaties dan werkstations van de meeste andere aanbieders.

Uitbreidbaarheid: We gebruiken in tegenstelling tot HP en Dell geen “eigen” onderdelen die alleen op onze systemen passen. Het grote voordeel hiervan is dat onze systemen erg makkelijk uit te breiden en aan te passen zijn.

De juiste hardware

De meeste tekenprogramma’s kunnen voor het overgrote deel van de werkzaamheden slecht één of een paar cores gebruiken. Het is ons daarom een raadsel waarom sommige (grote) aanbieders hun werkstation nog steeds met Intel Xeon processoren uitrusten. Je laat hier gewoon erg veel prestaties liggen. Voor bijna alle tekenprogramma’s heb je juist een processor nodig die een zo hoog mogelijke kloksnelheid vast kan houden. Talloze benchmarks hebben dit inmiddels wel uitgewezen. Daarom zijn onze werkstations voorzien van krachtige 13e generatie Intel i7, i9 en AMD Ryzen 7000 series processors.

PROCESSOR PRESTATIES

Intel Xeon E-2336
Intel Xeon W-3365
Intel Core i7-13700K
Intel Core i9-13900K
AMD Ryzen 9 7950X

Gebruiken we dan helemaal geen Xeon processors? Klopt. Een Xeon processor heeft, in de werkstations van tegenwoordig, totaal geen meerwaarde meer. En voor de gebruikers die een krachtige CPU rendermachine nodig hebben, zijn de AMD Threadripper series oppermachtig.

Grafische kaarten

CAD marketeers zullen u vertellen dat Nvidia RTX-A (voorheen Quadro genoemd) kaarten, met de daarbij horende prijskaart, de enige keus is. Qua hardware zijn zakelijke RTX-A kaarten en de mainstream GeForce kaarten echter nagenoeg gelijk.

Het verschil zit hem voor 90% in de firmware/driver van de kaart. De GeForce serie wordt door Nvidia vaker voorzien van een update om bij te kunnen blijven met de nieuwste games. Dit kan in theorie de stabiliteit negatief beïnvloeden, iets wat bij zakelijk gebruik uiteraard niet wenselijk is. Dat is ook de reden dat we de GeForce kaarten voorzien van een speciale stabiele Studio Driver. Hierdoor draait de kaart net zo stabiel als een RTX-A kaart.

Certificering

Zoals verwacht is er altijd wel ergens een uitzondering te benoemen. Ook op het gebied van de GeForce versus RTX-A kaarten. Sommige softwarefabrikanten hebben bepaalt dat RTX-A videokaarten een zogeheten ‘certified graphics’ label krijgen en de GeForce kaarten niet.

Dit label komt voor bij onder andere AutoCAD en Solidworks. Wanneer je een grafische kaart in je systeem hebt met ‘certified graphics’ betekent dat, dat je bijvoorbeeld ondersteuning krijgt wanneer bepaalde weergavesituaties in je softwarepakket niet naar behoren werken. Dat betekent echter niet dat een GeForce kaart niet werkt! Deze zijn in een aantal gevallen zelfs sneller. Wil je meer weten over ‘certified graphics’, klik dan hier.

GRAFISCHE KAARTEN BENCHMARK VOOR AUTOCAD

NVIDIA Quadro P2200
GeForce GTX1660
NVIDIA Quadro RTX4000
GeForce RTX 2060 Super
GeForce RTX2080 Super

GRAFISCHE KAARTEN BENCHMARK VOOR SOLIDWORKS

NVIDIA Quadro P2200
GeForce GTX1660
NVIDIA Quadro RTX4000
GeForce RTX 2060 Super
GeForce RTX2080 Super

Een betrouwbare partner

Wij hebben inmiddels een paar honderd tevreden bedrijven mogen voorzien van krachtige werkstations. Hieronder een kleine selectie van onze klanten.

Conclusie

Door ervaring, gedegen onderzoek en benchmarking hebben we een goed beeld welke hardware het beste presteert bij de diverse CAD softwarepakketten. Of u nu gebruik maakt van AutoCAD, Inventor, SolidWorks of SketchUp, voor elk tekenprogramma leveren we werkstations die topprestaties leveren voor zowel lichte als voor de geavanceerde gebruikers.

Daarom is het kiezen voor een werkstations van CADCO eigenlijk heel logisch.