KRACHTIGE SYSTEMEN DIE PRESTEREN

Workstations geschikt voor Enscape

Werkstations voor Enscape

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor Enscape dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met high-end onderdelen. Samengesteld op basis van onderzoek en benchmarks zodat we de beste prestaties uit onze systemen halen. Zo zijn onze Enscape werkstations o.a. voorzien van een krachtige NVIDIA GeForce RTX 40-serie grafische kaart en een hoge kwaliteit behuizing om deze krachtpatsers goed te koelen.

GRAFISCHE KAART

De grafische kaart is het belangrijkste onderdeel voor de beste prestaties in Enscape. Hoe meer rekenkracht de grafische kaart heeft des te beter zijn de resultaten. De krachtigste kaarten van het moment zijn de NVDIA GeForce RTX 40-series. Dit zijn dus de beste keuzes voor Enscape.

Is een NVDIA RTX A-Series (voorheen Qaudro) een optie?
Enscape draait altijd als add-on van een CAD-programma. Als je door de limitatie van je CAD-programma gebonden bent aan een Quadro grafische kaart dan kan je Enscape ook draaien op bijvoorbeeld een RTX-4000 of RTX-A5000, maar de rekenkracht van die kaarten is beduidend minder dan die van de GeForce RTX 40-series kaarten.

OVERIGE HARDWARE

Werkgeheugen

Enscape gebruikt op zichzelf niet veel geheugen, maar vergeet niet dat Enscape meestal tegelijk met een ander CAD of BIM programma draait die ook werkgeheugen opsnoept. Voor de meeste gebruikers zal 32GB genoeg zijn, werk je echter vaak met grote projecten dan is een upgrade naar 64GB raadzaam.

Processor

De processor wordt niet zwaar belast bij het gebruik van Enscape. De gekozen CPU zal vooral in lijn vallen met waar je primaire CAD-programma nodig heeft. In de meeste gevallen is dit een CPU met een hoge kloksnelheid.

VRAM

Enscape heeft minimaal 4GB videogeheugen (VRAM) nodig. Voor normaal gebruik en de daarbij behorende prestaties raden we minimaal een videokaart met 8GB VRAM aan. Onze keuzes voor een goede Enscape kaart begint bij de GeForce RTX 4070 Ti en die heeft 12GB videogeheugen.

ONZE AANBEVELINGEN

CADCO workstation voor Allround gebruik

Allround werkstation voor Enscape

Ons advies voor een krachtig werkstation voor Enscape is de ALR i7-13700 met RTX 4070Ti een uitstekende optie. De grafische kaart is krachtig genoeg om Enscape vloeiend te kunnen draaien en de Intel Core i7 heeft een hoge kloksnelheid waardoor hij zowel voor Enscape als voor mening CAD of BIM applicaties de door ons geprefereerde optie is.

Intel Core i7-13700K
32GB DDR5
RTX 4070 Ti of hoger
2.898 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Render werkstation voor Enscape

Wanneer je erg veel gebruik maakt van Enscape en op zoek bent naar het topmodel dan raden we de iRT i9-13900 met RTX 4090 aan. Alles aan het systeem is high-end. De behuizing verplaatst met zijn 2x 180mm ventilatoren erg veel lucht om de i9 en RTX 4090 goed te koelen. Dit werkstation is voorzien van 64GB DDR5 werkgeheugen en een 2TB NVMe SSD.

Intel Core i9-13900K
64GB DDR5
RTX 4090 (24GB)
4.047 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.