GEOPTIMALISEERDE HARDWARE

WERKSTATIONS VOOR ENSCAPE

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor Enscape dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte werkstations met hoogwaardige onderdelen. Samengesteld op basis van onderzoek en benchmarking zodat we de beste prestaties uit onze systemen halen. Al onze werkstations worden geoptimaliseerd door onze experts en uitvoerig getest. Zo weten we zeker dat we uitstekend presterende systemen leveren.

De juiste hardware

Door uitgebreid te testen en onze ervaring weten we bij CADCO erg goed welke hardware het beste werkt in Enscape. Zo weten we dat voor Enscape, de grafische kaart het belangrijkste onderdeel uit het werkstation is. Hoe meer rekenkracht de grafische kaart heeft des te beter zijn de resultaten en des te sneller een render klaar is. De krachtigste kaarten van het moment zijn de NVDIA GeForce RTX 40-series. Dit zijn dus de beste keuzes voor Enscape. Omdat je Enscape altijd als add-on van een tekenprogramma draait, zijn de processor en het werkgeheugen uiteraard uitstekende matches voor o.a. Archicad, Revit, SketchUp en Vectorworks.

PROCESSOR

De processor wordt niet zwaar belast bij het gebruik van Enscape. De gekozen CPU zal vooral in lijn vallen met wat je primaire CAD-programma nodig heeft. In de meeste gevallen is dit een processor met een hoge kloksnelheid.

GRAFISCHE KAART

Enscape heeft minimaal 4GB videogeheugen (VRAM) nodig. Voor normaal gebruik en de daarbij behorende prestaties raden we minimaal een videokaart met 8GB VRAM aan. Onze keuzes voor een goede Enscape kaart begint bij de GeForce RTX 4070 Ti en die heeft 12GB videogeheugen.

WERKGEHEUGEN

Enscape gebruikt op zichzelf niet veel geheugen, maar vergeet niet dat Enscape meestal tegelijk met een ander CAD of BIM programma draait die ook werkgeheugen opsnoept. Voor de meeste gebruikers zal 32GB genoeg zijn, werk je echter vaak met grote projecten dan is een upgrade naar 64GB raadzaam.

Werkt een NVDIA RTX A-Series (voorheen Quadro) ook met Enscape?

Enscape draait altijd als add-on van een CAD-programma. Als je door de limitatie van je CAD-programma gebonden bent aan een “Quadro” grafische kaart dan kan je Enscape ook draaien op bijvoorbeeld een RTX-A4000 of RTX-A5000 (v.b. iDraw Pro), maar de rekenkracht van die kaarten is beduidend minder dan die van de GeForce RTX 40-series kaarten. Je haalt dus betere prestaties in Enscape op een GeForce RTX 4070 of hoger.

Onze aanbeveling voor Enscape

Onze experts hebben verschillende configuraties getest en zijn voor gebruikers van Enscape tot onderstaande advies gekomen. De werkstations zijn naar wens te upgraden, mocht je toch meer opslag of een krachtigere grafische kaart willen.
Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Werkstation voor Enscape

Wij adviseren gebruikers van Enscape de iDraw iVisualize. Onze adviesconfiguratie is voorzien van een snelle Intel Core i7 en een GeForce RTX 4070 Super (12GB) grafische kaart. Voor gebruikers die veel renderen raden we de iVisualize+ aan.

Intel Core i7-14700K
32GB DDR5
RTX 4070 Super (12GB)
€2.599 excl. BTW
€2.499 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Render werkstation voor Enscape

Als je erg veel rendert in Enscape en op zoek bent naar het topmodel dan raden we de iVisualize+ met RTX 4090 aan. Alles aan het systeem is high-end. Voorzien van nieuwste Intel Core i9, 64GB DDR5 werkgeheugen en een RTX 4090 met 24GB videogeheugen.

Intel Core i9-14900K
64GB DDR5
RTX 4090 (24GB)
€4.048 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.

Wij bouwen o.a. voor:

We hebben voor onder andere onderstaande klanten werkstations geleverd die geoptimaliseerd zijn voor hun gebruik. Hiermee halen zij dus ook de beste prestaties uit hun software.

Vragen staat vrij

Wil je graag meer informatie over welk werkstation voor jou geschikt is? Of gebruik je geen SketchUp, maar een ander CAD of BIM programma? Neem vrijblijvend contact op voor hardware advies.