KRACHTIGE SYSTEMEN DIE PRESTEREN

Workstations geschikt voor AutoCAD

CADCO levert werkstations voor AutoCAD

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor Autodesk AutoCAD dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met high-end onderdelen. Omdat we al onze systemen zelf samenstellen kunnen we snel schakelen en ons aanbod updaten wanneer er nieuwe onderdelen uitkomen. Hierdoor lopen wij vaak 1 a 2 generaties voor op systemen van bijvoorbeeld HP en Dell.

Een bijkomend voordeel van onze werkwijze is dat je als klant heel eenvoudig je extra wensen aan kan geven als je bijvoorbeeld een extra schijf of meer werkgeheugen wil.

DE JUISTE HARDWARE

We kiezen onze hardware op basis van benchmarking en verschillende tests. Zo weten we zeker dat onze systemen uw softwarepakket het beste laat renderen. Niemand wil onderdelen in zijn systeem die eigenlijk minder geschikt zijn voor de werkzaamheden die dagelijks uitgevoerd worden, maar toch is dit nog vaak het geval. Veel fabrikanten leveren nog AutoCAD workstations met een Intel Xeon processor, terwijl je aantoonbaar betere resultaten behaalt met een Intel Core i7 of i9.

Bij ons zal je dus voor systemen waar vooral op getekend wordt vanzelfsprekend geen Xeon processoren vinden.

SINGLE- VERSUS MULTI-CORE

Veel Autodesk programma’s waaronder AutoCAD zijn voornamelijk “single-core” applicaties. Dat betekend dat je als gebruiker vooral veel baat hebt bij een processor met een hoge kloksnelheid, het aantal cores is veel minder van belang.

Momenteel zijn de Intel Core i7-13700K en de Intel Core i9-13900K de twee beste processoren voor AutoCAD.

GRAFISCHE KAART

Welke grafische kaart is het beste voor AutoCAD? Het antwoord op deze vraag moeten we opsplitsen in je gebruiksbehoefte. Als je alleen tekent in AutoCAD, geen renders maakt en je werkstation voor weinig andere zaken gebruikt dan is een instap grafische kaart voldoende. AutoCAD gebruikt de grafische kaart namelijk alleen maar voor het weergeven van de viewport en dat is voor de meeste grafische kaarten geen enkel probleem. Voor de lichte tot gemiddelde gebruiker bieden we twee opties. Een GeForce RTX 3050 en een “gecertificeerde” NVIDIA RTX A2000.

Wat is een gecertificeerde grafische kaart en is het noodzakelijk voor AutoCAD?

Nee het is zeker niet noodzakelijk om een RTX A Series (voorheen Quadro) grafische kaart te gebruiken. Een GeForce RTX 3000 of RTX 4000 series kaart werken voor minder geld net zo goed of zelfs beter (hogere FPS) dan de vergelijkbare “gecertificeerde” kaart. Mocht je naast je AutoCAD werkzaamheden bijvoorbeeld ook gebruik maken van een renderprogramma als bijvoorbeeld Enscape of Vray dan is een RTX 4070 of hoger juist de aan te raden optie.

Wanneer kies je voor een gecertificeerde grafische kaart? Als je AutoCAD primair voor het tekenen gebruikt en weinig gebruik maakt van de hierboven gemelde renderprogramma’s dan raden we aan om voor een gecertificeerde RTX A2000 of A4000 te kiezen. In geval van grafische issues met AutoCAD heb je dan volledige support van Autodesk omdat deze kaarten 100% ondersteund worden.

ONZE AANBEVELINGEN

Instap werkstation

Als je op zoek bent naar een snel werkstation , voor een scherpe prijs dan is de iDraw i5-13600 met RTX 3050 een goede oplossing. Het systeem is standaard voorzien van 32GB DDR5 werkgeheugen en een 5000GB NVME SSD. Dit instapmodel werkstation is al leverbaar vanaf €1.999 excl. BTW.

High-end gecertificeerd werkstation

Als je op zoek bent naar een krachtig werkstation dat vooral gebruikt wordt voor het modelleren dan is de iDraw Pro i7-13700 de keus voor jou. Dit systeem is uitgerust met een door Autodesk gecertificeerde RTX A4000 (16GB) grafische kaart, 32GB DDR5 werkgeheugen en 1TB NVMe opslag.

CADCO workstation voor Allround gebruik

Voor tekenen en renderen

Wanneer je naar het tekenen ook gebruik maakt van een (real-time) renderprogramma als Enscape of Vray dan heb je een systeem nodig met een krachtige grafische kaart. Voor een allround soepele ervaring raden we de GeForce RTX 4070Ti of beter aan. Overige specificaties: Intel Core i7 13700K, 64GB DDR5 werkgeheugen en een 1 of 2TB NVME SSD.

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.