GEOPTIMALISEERDE HARDWARE

WERKSTATIONS VOOR AUTOCAD

Als je op zoek bent naar een krachtige computer voor AutoCAD dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij bouwen op maat gemaakte workstations met hoogwaardige onderdelen. Samengesteld op basis van onderzoek en tests zodat we de beste prestaties uit onze systemen halen. Al onze werkstations worden geoptimaliseerd door onze experts en uitvoerig getest. Zo weten we zeker dat we uitstekend presterende systemen leveren.

De juiste hardware

Door uitgebreid te testen en onze ervaring weten we bij CADCO erg goed welke hardware het beste werkt in AutoCAD. Zo weten we dat de processor het belangrijkste onderdeel van het werkstation is. Dit is de centrale hub waar alles gebeurt. Bij nagenoeg elke taak die je uitvoert wordt de processor aangesproken. AutoCAD is primair een single threaded programma. Wat inhoudt dat er slechts een enkele core gebruikt wordt voor het overgrote deel van de taken. Alhoewel AutoCAD verder niet heel veel resources neemt is het wel belangrijk dat de onderdelen in je systeem goed op elkaar aansluiten.

PROCESSOR

Voor AutoCAD raden we een processor met een hoge kloksnelheid aan. Het aantal cores is niet echt van belang. De Intel Core i7-14700K is wat ons betreft de perfecte processor voor AutoCAD en veel andere CAD en BIM software.

GRAFISCHE KAART

AutoCAD heeft niet perse een krachtige grafische kaart nodig. De kaart wordt alleen aangesproken om de viewport soepel weer te geven. Wanneer je AutoCAD alleen gebruikt voor het modelleren raden we voor de meeste stabiele prestaties de door Autodesk gecertificeerde NVIDIA RTX A-Series aan. Mocht je naast AutoCAD ook een visualisatie applicatie gebruiken dan een is GeForce RTX 4070 of hoger de beste keus.

WERKGEHEUGEN

AutoCAD gebruikt op zichzelf niet veel geheugen, maar afhankelijk van de complexiteit van je modellen kan het werkgeheugen oplopen. Voor de meeste gebruikers zal 32GB genoeg zijn. Mocht je echter regelmatig grote modellen inladen is het verstandig om voor 64GB werkgeheugen te kiezen.

Onze aanbeveling voor AutoCAD

Onze experts hebben verschillende configuraties getest en zijn voor gebruikers van AutoCAD tot onderstaande advies gekomen. De werkstations zijn naar wens te upgraden, mocht je toch meer werkgeheugen of meer opslag wensen.
Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Werkstation voor AutoCAD

Wij adviseren gebruikers die vooral modelleren in AutoCAD de iDraw Pro of de Pro Mini. Onze adviesconfiguratie werkstation is voorzien van een snelle Intel Core i7 en een zakelijke NVIDIA grafische kaart. Voor gebruikers voor erg complexe modellen raden we een upgrade naar RTX A4000 (16GB) aan.

Intel Core i7-14700K
32GB DDR5
RTX A2000 (6GB)
€2.349 excl. BTW
€2.289 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Krachtig werkstation voor CAD, CAM & BIM

Werkstation voor AutoCAD & Visualisatie

Wanneer je naast AutoCAD ook gebruik maakt van een render & visualisatie applicaties als Enscape, Lumion of Twinmotion dan heb je naast een snelle processor ook een krachtige grafische kaart nodig. We adviseren de iVisualize met RTX 4070 Super of hoger.

Intel Core i7-14700K
64GB DDR5
RTX 4070 Super (12GB)
€2.698 excl. BTW
€2.598 excl. BTW
(in deze configuratie)

 

Bekijk alle werkstations

Hierboven zag je onze geadviseerde werkstations. Wil je graag het complete aanbod Autodesk Revit werkstations zien?

 

PRAAT MET EEN EXPERT

Wij bouwen dagelijks op maat gemaakte werkstations voor onze klanten. Onze product experts zitten klaar om je eerlijk en goed advies te geven welk werkstation het beste bij jou past. Iedere expert heeft zelf ook ervaring met het bouwen van werkstations. Zo weet je zeker dat je geholpen wordt door iemand die er verstand van heeft. Onze ervaring leert dat “het beste” advies gegeven wordt middels persoonlijk contact.

Bel ons voor advies op maat

Heb je liever persoonlijk contact om je wensen door te spreken? Bel dan met één van onze specialisten. Uit ervaring weten we dat een belletje vaak erg verhelderend kan zijn bij het bepalen van je wensen en behoeften.  Tussen 9:00-18:00 zitten we telefonisch voor je klaar.

Neem contact op via de chat

Weet je niet precies welk werkstation het beste bij je werkzaamheden past? Begin dan vrijblijvend een chatgesprek met één van onze specialisten. We brengen je wensen en behoeften snel in kaart kunnen en kunnen je een passend aanbod doen.

Wij bouwen o.a. voor:

We hebben voor onder andere onderstaande klanten werkstations geleverd die geoptimaliseerd zijn voor hun gebruik. Hiermee halen zij dus ook de beste prestaties uit hun software.

Vragen staat vrij

Wil je graag meer informatie over welk werkstation voor jou geschikt is? Of gebruik je geen SketchUp, maar een ander CAD of BIM programma? Neem vrijblijvend contact op voor hardware advies.