VOOR ELK PAKKET EEN OPLOSSING

Ondersteunde CAD & BIM Software

Hieronder vind je een overzicht van de softwareprogramma’s waar we momenteel werkstations voor bouwen. We zijn continu bezig om ons pakket met ondersteunde CAD software uit te breiden. Staat jouw pakket er nog niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor een aanvraag op maat! 

ARCHITECTUUR & CONSTRUCTIE

AutoCAD is computer-aided design (CAD) software die veel gebruikt wordt door architecten, engineers en bouwbedrijven om precisie 2D- en 3D-tekeningen te maken. AutoDesk is een van de grootste uitgevers van CAD en BIM oplossingen.

ARCHICAD is een ontwerp- en tekenpakket gebaseerd op het CAD-systeem waarmee architecten aan een 2D/3D-model van een gebouw kunnen werken.

BricsCAD is een CAD & BIM softwarepakket voor designers, architecten en engineers. het wordt gebruikt voor 2D tekenen en 3D modelleren. De kracht van BricsCAD is dat het gebruikt maakt van AI om je sneller en accurater te laten werken.

Werkstations voor Revit

Revit is BIM software voor o.a. architecten, ontwerpers & aannemers. Met de software kan je een gebouw en structuur en zijn componenten in 3D ontwerpen, notities toevoegen en toegang krijgen tot gebouwinformatie uit een database.

SketchUp is een 3D-tekensoftware voor een breed scala aan tekenapplicaties. Het wordt veel gebruikt door architecten, binnenhuisarchitecten, tuinarchitecten, in de civiele techniek en machinebouw en door film- en videogamedesigners.

Vectorworks is een CAD & BIM-programma dat voornamelijk wordt gebruikt door architecten. Het biedt een vrij compleet pakket aan applicaties tijdens het complete tekenproces.

PRODUCTONTWERP & PRODUCTIE

Fusion 360 is een cloudgebaseerde CAD / CAM-tool voor gezamenlijke productontwikkeling. Fusion 360 maakt verkenning en iteratie van productideeën en samenwerking binnen een gedistribueerd productontwikkelingsteam mogelijk.

Rhinoceros is computer-aided design (CAD) software die veel gebruikt wordt door architecten, engineers en bouwbedrijven om precisie 2D en 3D tekeningen te maken. AutoDesk is een van de grootste uitgevers van CAD en BIM oplossingen.

Inventor is CAD-software voor het maken van digitale 3D-prototypes van producten. Met Inventor kunnen nauwkeurige 3D-modellen worden vervaardigd om producten te ontwerpen, te visualiseren en te simuleren, voordat ze geproduceerd worden.

SolidWorks is een van de meest gebruikte CAD-programma’s voor het modelleren van 3D-tekeningen en mechanische 3D-tekeningen. Het draait op OpenGL waardoor de NVIDIA Quadro grafische kaarten hier het beste voor de dag komen.

IronCAD is een professionele 3D CAD-software gebruikt binnen zowel de interieurbouw, machinebouw als metaalbewerking. De flexibele werkwijze en eenvoudige tools zorgen ervoor dat in een mum van tijd projecten nauwkeurig ontworpen zijn. Van concept tot productieaansturing binnen één pakket.

ANIMATIE, VISUAL EFFECTS & MOTION GRAPHICS

Hieronder vind je een overzicht van de animatiesoftware waar we momenteel werkstations voor bouwen. We zijn continu bezig om ons pakket met ondersteunde software uit te breiden. Staat jouw pakket er nog niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor een aanvraag op maat! 

Blender is een gratis en open-source programma voor het maken van 3D-computergraphics en computeranimaties. De software wordt o.a. gebruikt om geanimeerde films, visuele effecten, kunst, motion graphics en computer games te maken.

Cinema 4D is een softwarepakket van de Duitse ontwikkelaar Maxon voor het maken van 3D-computergraphics en 3D-computeranimaties. De software is gebruikt voor populaire films als Ice Age en The Polar Express.

Houdini is een 3D-animatiesoftwaretoepassing die is ontwikkeld door SideFX uit Toronto. Houdini’s exclusieve aandacht voor procedurele generatie onderscheidt het van andere 3D-computer grafische software.

3ds Max is een grafisch computerprogramma voor het maken van animaties, modellen, games en afbeeldingen. Het wordt veelal gebruikt door game-ontwikkelaars, reclamestudio’s en visualisatiestudio’s.

Autodesk Maya, vaak afgekort tot Maya, is een computerprogramma voor het creëren van 3D-modellen en animaties. Maya is een van de meest gebruikte 3D-pakketten in de film- en televisie-industrie.

After Effects is een krachtig softwareprogramma ontwikkeld door Adobe voor het maken van visuele effecten, motion graphics en animaties. Het wordt vaak gebruikt in de film-, televisie- en reclame-industrie voor het toevoegen van professionele effecten aan video’s.

VISUALISATIE & REAL-TIME ENGINES

Hieronder vind je een overzicht van de visualisatie en real-time render engines die we ondersteunen. We zijn continu bezig om ons pakket met ondersteunde software uit te breiden. Staat jouw pakket er nog niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor een aanvraag op maat! 

Enscape is een real-time render engine die gebruik maakt van de grafische kaart. Het programma bied render ondersteuning voor maximaal één grafische kaart.Het programma is beschikbaar als plugin voor: Revit,  SketchUp, Rhino, ArchiCAD & Vectorworks.

Lumion is een render engine die standalone draait. Door een optie genaamd LifeSync kan je tegelijkertijd werken in zowel je favoriete CAD-programma als in Lumion en daar real-time je bewerkingen zien. Momenteel ondersteund Lumion LifeSync voor: Revit, Rhino, SketchUp, AutoCAD, ArchiCAD, BricsCAD & Vectorworks. Je kan maximaal één grafische kaart tegelijk gebruiken tijdens het werken met Twinmotion.

Werkstation voor Twinmotion

Twinmotion is een real-time render engine die zowel standalone kan draaien alsook via een plugin met je favoriete CAD software te gebruiken is. Momenteel ondersteund Twinmotion de volgende programma’s: 3ds Max, ArchiCAD, BricsCAD, Revit, Rhino, ScetchUp, SolidWorks & Vectorworks. Je kan maximaal één grafische kaart tegelijk gebruiken tijdens het werken met Twinmotion.

Unreal Engine is een krachtige game-engine ontwikkeld door Epic Games, die wordt gebruikt voor het maken van high-end videogames, simulaties en visualisaties. Het biedt geavanceerde grafische mogelijkheden, een uitgebreid ontwikkelingsframework en ondersteuning voor meerdere platforms zoals pc, consoles en mobiele apparaten.

Unity is een populaire cross-platform game-engine die wordt gebruikt voor het ontwikkelen van videogames, AR/VR-toepassingen, simulaties en meer. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, krachtige tools en ondersteuning voor meerdere platforms stelt Unity ontwikkelaars in staat om interactieve ervaringen te creëren voor pc, consoles, mobiele apparaten en andere platforms.

ENGINEERING & AUTOMOTIVE

Creo is een CAD softwarepakket voor productontwikkeling, gebruikt door fabrikanten en is ontwikkeld door PTC.

CATIA is a multi-platform softwarepakket voor met name CAD en CAM. Het is ontwikkeld door het Franse bedrijf Dassault Systèmes.

VOOR ELK PAKKET EEN OPLOSSING

Ondersteunde Rendersoftware

Hieronder vind je een overzicht van de animatiesoftware waar we momenteel werkstations voor bouwen. We zijn continu bezig om ons pakket met ondersteunde software uit te breiden. Staat jouw pakket er nog niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor een aanvraag op maat! 

V-Ray is een populaire render engine voor GPU en CPU rendering. Het programma is beschikbaar voor 3DS Max (CPU & GPU), SketchUp (GPU), Maya (CPU & GPU), Rhino (GPU), Revit (GPU), Cinema 4D, Houdini (CPU & GPU).

Octane render is een GPU render engine beschikbaar voor een groot scala aan tekenprogramma’s zoals 3DS Max, Archicad, AutoCAD, Blender, Cinema 4D, Houdini, Inventor, Maya, Revit Rhino, & SketchUp.

RedShift is een GPU render engine speciaal voor animatiesoftware. Redshift is beschikbaar voor Maya, 3DS Max, Cinema 4D, Houdini & Katana.

Blender heeft uitstekende ingebouwde GPU render mogelijkheden. En het kan uitstekend overweg met meerdere grafische kaarten. Waarbij de rendertijd bij het plaatsen van een extra kaart ongeveer met de helft afneemt!