DE JUISTE KEUZE, ZO GEPIEPT.

Keuzehulp

Een overschot aan keuzes kan het kiezen soms wat lastig en onoverzichtelijk maken. Daarom hebben we er op de website alles aan gedaan om het kiezen van het juiste werkstation zo gemakkelijk mogelijk te maken.

1

Bepaal het gebruik

Wat is het hoofddoel waar je het werkstation voor wil gaan gebruiken? Is dat als tekencomputer, renderstation of voor all-round gebruik?

2

Certified Graphics

Sommige softwarefabrikanten ondersteunen alleen specifieke “gecertificeerde grafische kaarten” zodat ze betere support kunnen geven. In sommige gevallen zijn de prestaties van de gecertificeerde kaarten ook wat beter. Zijn certified graphics  voor jou ook belangrijk? Bekijk hier welke software adviezen jou software fabrikant geeft.

 

3

Kies een passende serie

De iDraw Serie primair voor modelleren, iAnimate Series voor animatiesoftware, iRender Series voor iedereen die vaak rendert en de ALR Series voor grafisch uitdagende software. Lees hieronder meer welke serie het meest geschikt is voor jou.

4

Overige werkzaamheden

Zijn er naast het hoofdgebruik nog andere werkzaamheden waar je wellicht een (zwaardere) grafische kaart voor nodig hebt? Een voorbeeld hiervan is Real Time rendering via Enscape.

Wilt u liever persoonlijke hulp? Bel ons of start een chatgesprek.

Weet u niet precies wat het beste bij u past? Bel ons dan voor een gesprek met één van onze specialisten zodat we uw wensen en behoeften duidelijk in kaart kunnen brengen en u een passend aanbod kunnen doen.

Verschillende computer series

Om jou de best mogelijke computer te leveren hebben we onze werkstations in verschillende series ondergebracht.

iDraw & iDraw Pro Serie

Deze serie is vooral bedoeld voor mensen die veel tekenen met CAD, CAM of BIM software. De systemen zijn voorzien van een krachtige processor. De CPU is het belangrijkste onderdeel uit de iDraw serie. Hierin is er een keuze tussen Intel en AMD. Qua Intel bieden we de Core i7 en de Core i9 aan en het AMD aanbod bestaat uit de Ryzen 7 en Ryzen 9.

Up-to-date: We doen onze uiterste best om zo up-to-date mogelijke systemen te leveren. Ons huidige aanbod van Intel omhelst de 13e generatie processoren en van AMD bieden we momenteel de Ryzen 7000 serie.

iDraw Pro
De iDraw Pro lijn voldoet aan alle door de software fabrikant gestelde de certificeringeisen. Dit geldt voor bijvoorbeeld Autodesk software. Ook voor programma’s die vooral in OpenGL ontwikkeld zijn, zoals Solidworks, CATIA en Siemens NX is de Pro-lijn de betere keus. Deze systemen zijn voorzien van de NIVDIA enterprise grafische kaarten zoals de Quadro, NVIDIA RTX A2000 of (A)4000 kaarten.

iA Series

De iAnimate (afgekort iA) serie is de beste keuze voor gebruikers van animatiesoftware als 3DS Max, Cinema 4D en Blender. Bij deze computer speelt niet alleen de processor, maar ook de grafische kaart een belangrijke rol.

Grafische kaart: Je kan zelf het type grafische kaart kiezen. Te beginnen bij de RTX 3060, tot aan de high-end RTX 4090.

Opslag: Alle iA systemen zijn voorzien van 2 snelle (3.000MB/s) NVMe schijven om uw data snel weg te kunnen schrijven.

Behuizing: Krachtige hardware wordt warm. Om deze warmte goed af te kunnen leiden maken we bij de iAnimate serie gebruik van onze Airflow behuizing.

iRT Series (real-time rendering)

Deze werkstations zijn een beetje gelieerd aan de iRender series, maar staan toch op zichzelf. Het betreft hier werkstations waarmee je real-time rendert. Met real-time rendering kan je ‘live” door een gebouw of omgeving heen lopen. Het is met software als Enscape zelfs mogelijk om er in VR (virtual reality) doorheen te lopen. Je kan je wellicht voorstellen dat je hiervoor een krachtige grafische kaart nodig hebt.

Grafische kaart: Je kan zelf het type grafische kaart kiezen. Te beginnen bij de RTX 3070, tot aan de high-end RTX 4090.

Opslag: De iRT systemen zijn standaard voorzien van een snelle (3.000MB/s) NVMe schijf voor Windows & programma’s en een grote HDD voor opslag. Desgewenste is deze te upgraden naar een snellere NMVe schijf.

Behuizing: Krachtige hardware wordt warm. Om deze warmte goed af te kunnen leiden maken we bij de iRT serie gebruik van onze Airflow behuizing.

iRender Series (CPU & GPU rendering)

Onze iRender serie werkstations zijn uitermate geschikt voor gebruikers die regelmatig tot veel renderen en daar de best presterende machine voor nodig hebben. De werkstations zijn verdeeld in de iRC en iRG varianten. De ene is geschikt voor CPU renderen en de andere voor het renderen met de GPU.

Wanneer er gerenderd wordt met de CPU (processor) dan is dit uiteraard het belangrijkste onderdeel van het werkstation. Bij CPU renderen geldt, hoe meer cores hoe beter. Als basismodellen bieden we een Intel Core i9 en een AMD Ryzen 9 aan. Wil je echter meer rekenkracht, dan zit je goed met onze AMD Threadripper Series.

Render je niet met de processor maar juist met de grafische kaart? Dan is de iRG Series voor jou de beste keus. We bieden diverse configuraties aan met één, twee of zelfs drie grafische kaarten. Bij GPU rendering geldt ook weer, meer is meer. Met een factor 1.5 – 1.8. Dat betekent dat je render met twee versus één kaart 1.5 tot 1.8 keer zo snel klaar is. Wil je meer informatie over GPU renderen? Bekijk dan eens onze blogpagina. Hier staan diverse artikelen over GPU renderen met bijvoorbeeld V-Ray.

ALR Series (allround)

De naam zegt het al, onze allround systemen zijn van alle markten thuis. Een snelle processor gecombineerd met een krachtige grafische kaart en rappe opslag. De allround serie is een manusje van alles en kan je overal voor gebruiken.

Grafische kaart: Je kan zelf het type grafische kaart kiezen. Te beginnen bij de RTX 3070, tot aan de high-end RTX 4090.

Opslag: De allround systemen zijn standaard voorzien van een snelle (3.000MB/s) 1TB NVMe schijf. Desgewenste kan je deze eenvoudig upgraden naar een 2TB NVMe schijf.

Behuizing: Krachtige hardware wordt warm. Om deze warmte goed af te kunnen leiden maken we bij de iRT serie gebruik van onze Airflow behuizing.

Extra’s: Omdat onze allround computers echt allround moeten zijn hebben we ze voorzien van WiFi en Bluetooth.